Auto huren in Groningen

Personenauto
Bestelbus
Verhuisbus
Personenbus

Autoverhuur Groningen

Wij heten u van harte welkom bij Oscar Autoverhuur. Als u op zoek bent naar een huurauto in Groningen en omgeving, dan hebben wij voor u de beste oplossing. U hoeft alleen maar te zoeken op onze website www.oscar.nl, naar de stad waar u wilt huren.

Oscar is het verhuurbedrijf met meer locaties in heel Nederland en is uitgegroeid tot de favoriet in minder dan 2 jaar bedrijf. De klanten beoordelen het bedrijf met 4,4 op 5 en zijn zeer tevreden over de transparantie van het bedrijf en de goede service van de klantenservice.

Steun uw lokale autoverhuur in Groningen

Een van onze belangrijkste doelen is om samen te werken met lokale werkplaatsen en autodealers, om de lokale bedrijven te ondersteunen. Dankzij dat, kunnen wij ons vestigen op verschillende locaties in alle steden en niet alleen op de belangrijkste attracties zoals luchthavens, grote steden en havens. Wij willen bij u in de buurt zijn en het u gemakkelijker maken om een auto bij u in de buurt te vinden. Bovendien bieden we een gemakkelijke zoekervaring op onze website zonder verborgen kosten.

Oscar verhuurlocaties in en rond Groningen

Groningen-Hoogkerk

Ontvangt auto's buiten openingstijden (via sleutelbox)
Hoendiep 159, 9745 EA Groningen
bekijk locatie

Openingstijden

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag:
Zondag: Gesloten

Groningen Stad

Ontvangt auto's buiten openingstijden (via sleutelbox)
Moermanskweg 4, 9723 HM Groningen
bekijk locatie

Openingstijden

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag:
Zondag: Gesloten

Roden

Ontvangt auto's buiten openingstijden (via sleutelbox)
Ceintuurbaan Noord 133, 9301 NT Roden
bekijk locatie

Openingstijden

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag:
Zondag: Gesloten

Prijzen van autoverhuur in Groningen

In de onderstaande tabel zie je de prijzen voor 3-daagse autohuur voor al onze autocategorieën. De prijzen zijn indicatief en kunnen niet worden gegarandeerd, omdat ze afhankelijk zijn van de individuele auto en de locatie die eigenaar is van de auto.

Auto type Kilometers inbegrepen Prijs voor 3 dagen*
Micro auto 300 km
800 km
88,35 - 188,35 €
102,60 - 202,60 €
Kleine auto 300 km
800 km
99,75 - 204,75 €
116,85 - 221,85 €
Middelgrote auto 300 km
800 km
114 - 229 €
131,10 - 246,10 €
Grote auto 300 km
800 km
176,70 - 301,70 €
205,20 - 330,20 €
Luxe auto 300 km
800 km
151,05 - 301,05 €
176,70 - 326,70 €

* We kunnen deze prijs niet garanderen. Dit is een indicatieve prijs en is afhankelijk van de individuele auto en locatie in Groningen. Prijzen worden gemeten op werkdagen.

Goedkoop auto huren in Groningen

Groningen is de grootste stad in het noorden van Nederland en ligt aan de westkust van het land. De stad is een belangrijk centrum van handel en cultuur. Groningen is de thuisbasis van vele musea, theaters en andere culturele instellingen, evenals een groot aantal universiteiten en hogescholen.

De stad is ook een belangrijk centrum voor industrie en handel. Enkele van de grootste bedrijven in Nederland hebben hun hoofdkantoor in Groningen, waaronder het Nederlandse energiebedrijf NAM en de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn. Groningen is ook een populaire toeristische bestemming, met bezoekers die komen voor het historische centrum van de stad, de vele musea en theaters, en het bruisende nachtleven.

Waarom een auto huren in Groningen?

Bij het kiezen van een bestemming voor uw volgende vakantie zijn veel factoren van belang. Een van de belangrijkste is zeker of u van plan bent u te verplaatsen, en zo ja, hoe zal dat gebeuren? Wat voor soort (of combinatie) vervoer heb ik nodig om het verkennen van Groningen zo gemakkelijk mogelijk te maken?

Voor veel mensen is het huren van een auto de beste optie. Het geeft je de vrijheid om in je eigen tempo te verkennen en alles te zien wat een bestemming te bieden heeft. En als het gaat om het huren van een auto, dan is Groningen een goede keuze.

Hier zijn een paar redenen waarom:

 1. Groningen is een grote stad waar veel te zien en te doen is. Als u afhankelijk bent van het openbaar vervoer, bent u waarschijnlijk veel tijd kwijt om van de ene naar de andere plaats te komen. Maar met een huurauto kunt u zich gemakkelijk verplaatsen en het meeste uit uw tijd in Groningen halen.
 2. Een huurauto geeft u de vrijheid om de stad te verkennen. Hoewel er in Groningen zelf genoeg te zien en te doen is, valt er ook in de omgeving veel te ontdekken. Met een huurauto kunt u gemakkelijk nabijgelegen steden en attracties bezoeken.
 3. Een huurauto is vaak voordeliger dan andere vervoersmogelijkheden. Als je de kosten van taxi's of openbaar vervoer meerekent, kan het huren van een auto best voordelig zijn.
 4. Een huurauto kan een goede optie zijn als u met een groep reist. Het is handiger dan te proberen ieders schema's te coördineren en maakt het gemakkelijk.

De omgeving van Groningen

Als u bij Oscar Autoverhuur Groningen boekt, rijdt u graag naar andere gebieden, want bij ons is 100 kilometer per dag gratis inbegrepen.

Groningen is een stad in Nederland, gelegen in de provincie Groningen. De stad heeft meer dan 200.000 inwoners en is de grootste van de provincie. De omgeving is prachtig, met glooiende heuvels, velden en bossen. Er zijn volop mogelijkheden voor buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen en vogels kijken. Het ligt tussen de Duitse stad Bremen en de stad Amsterdam, waardoor het een perfecte bestemming is voor een roadtrip.

Een auto huren in Groningen om naar het buitenland te reizen?

Als u buiten de grenzen van Nederland moet reizen, moet u een internationale verzekering afsluiten, om gedekt en verzekerd te zijn in het buitenland.

Ook willen wij u eraan herinneren welke documenten u bij de hand moet hebben als u de auto op een van onze locaties ophaalt: standaard rijbewijs (type B) en een creditcard of bankpas.

De locatie kan u om een borgsom vragen, afhankelijk van het type reservering: type auto, leeftijd van de hoofdbestuurder, aantal dagen, etc.

Oscar huurauto locaties in Groningen

Als u wilt ontdekken waar u de locaties in Groningen kunt vinden, kunt u klikken op "locaties" in het bovenste menu van deze pagina en vindt u een interactieve kaart met meer details.

Oscar is de oplossing om een auto te huren in de buurt van uw huis, zonder dat u een grote reis naar de grote stad of naar de grote luchthaven hoeft te maken om een verhuurservice te hebben. Wij willen een lokale en betaalbare verhuur aanbieden, waarbij het ophalen en afleveren van het voertuig gemakkelijk en snel gaat, omdat u geen verrassingen of verborgen kosten heeft.

De vloot van Oscar Autoverhuur Groningen

Bij Oscar Autoverhuur vindt u alle soorten voertuigen. Onze vestigingen bieden verschillende soorten auto's: kleine, middelgrote en grote, maar u kunt ook een minibus met 6 en 9 zitplaatsen huren. Of als u wat werk moet doen en spullen moet verplaatsen, kunt u ook een busje of verhuiswagen huren.

Busje huren in Groningen

Oscar Autoverhuur in Groningen biedt busjes te huur aan, een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een flexibele en betaalbare manier om zich te verplaatsen in de stad. Of je nu een dagje uit gaat met vrienden, verhuist naar een nieuwe woning of een bedrijfsevenement organiseert, bij Oscar Autoverhuur vind je altijd wel een busje dat past bij jouw behoeften.

Het aanbod van busjes varieert van kleine bestelbusjes tot grote personenbusjes met plaats voor wel 9 personen. Door een busje te huren bij Oscar Autoverhuur in Groningen, heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer.

Een verhuiswagen huren in Groningen

Als u gaat verhuizen en een verhuiswagen nodig heeft, heeft Oscar Autoverhuur in Groningen een paar opties om te huren. Verhuiswagens zijn handig als u veel grote spullen te verhuizen heeft en kunnen u meerdere ritten in een kleiner voertuig besparen.

Personenbus met 9 stoelen in Groningen

Als u met een groep reist of een familiereis maakt in of rond Groningen, bent u waarschijnlijk op zoek naar een minibus. Oscar Autoverhuur in Groningen biedt minibussen met 9 zitplaatsen voor slechts €129 per dag. Als u vragen heeft over het huren van een minibus in Groningen, staat onze klantenservice altijd klaar om u telefonisch of via e-mail te helpen.

Openingstijden in Groningen

Laat u informeren over de openingstijden op onze locaties in Groningen. Ga naar onze website www.oscar.nl en klik op "locaties" in het bovenste menu. U vindt een interactieve kaart waar u op elke locatie kunt klikken om de openingstijden te controleren. Na het aanklikken van de locatie kunt u ook het specifieke adres van deze locatie zien.

De afhaal- en bezorgtijden worden per locatie vastgesteld, maar zijn altijd van's morgens vroeg tot's avonds laat.

Lokale, gemakkelijke en betaalbare autoverhuur in Groningen

Als u een auto wilt reserveren bij Oscar, hoeft u alleen maar de beschikbare auto's rond uw locatie te controleren. Zodra u het reserveringsproces hebt afgerond, garanderen wij u een zeer gemakkelijke haal- en brengservice.

Wilt u weten welke stappen ons boekingsproces omvat?

Slechts 3 stappen en u heeft uw reservering! Let op de volgende informatie:

 • Stap 1: Schrijf uw postcode of de naam van uw stad in de zoekbalk op de website. Kies de exacte data waarop u een auto wilt huren en klik op "zoeken". U krijgt dan een lijst te zien met locaties en de beschikbare auto's per locatie. Selecteer het voertuig en controleer wat u in uw huur wilt opnemen. In dit gedeelte moet u de extra benodigde kilometers, de verzekering, de extra bestuurder (indien nodig) en eventuele extra accessoires toevoegen.
 • Stap 2: Voer uw persoonlijke gegevens in. Wij hebben uw volledige naam, telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum en een persoonlijk wachtwoord nodig dat u moet aanmaken om een gebruiker bij Oscar te worden. Met deze gebruiker kunt u inloggen op onze website en mobiele app om uw reserveringen te bekijken.
 • Stap 3: Betalingsinformatie. U moet de creditcardgegevens invullen en u bent klaar om te betalen. Wanneer u geen creditcard ter beschikking heeft, kunt u kiezen voor iDeal. U ontvangt een bevestigingsmail met de bevestiging van de reservering. U bent klaar om in een van onze huurauto's te rijden!

Koop extra kilometers op voorhand en bespaar geld

U hoeft niet te wachten tot de ophaaldatum om meer kilometers aan uw huurauto toe te voegen. U kunt extra kilometers reserveren tijdens het reserveringsproces en u bespaart geld. Bekijk de volgende kortingen voor auto huren in Groningen:

 • 100 km - Bespaar 10%
 • 200 km - Bespaar 20%
 • 300 km - Bespaar 30%
 • 400 km - Bespaar 40%

Abonnement bij Oscar Autoverhuur

Heeft u een voertuig nodig voor meer dan 28 opeenvolgende dagen? Vind de beste prijzen en aanbiedingen met ons Oscar Abonnement. U krijgt een betere prijs voor een lange huurperiode. Wij omvatten 40 km per dag en de mogelijkheid om extra km op te nemen met grote kortingen. Laat u informeren door onze klantenservice via telefoon, chat of e-mail. Neem contact met ons op!

Topattracties in Groningen

Er is veel te zien in Groningen, van historische gebouwen tot rijke natuur en musea. Hier zijn een paar bezienswaardigheden in Groningen.

De Martinitoren

De hoogste klokkentoren van Nederland, de Martinitoren, is een van de meest iconische bezienswaardigheden in Groningen. Bezoekers kunnen met een lift naar de top van de toren voor een prachtig uitzicht over de stad.

Het Groninger Museum

Met een uitgebreide collectie hedendaagse kunst is het Groninger Museum een must voor kunstliefhebbers die Groningen bezoeken. Mis de spectaculaire architectuur van het museum niet, waaronder een 'zwevende' vleugel die boven een gracht lijkt te zweven.

Noorderplantsoen

Het Noorderplantsoen, een van de grootste parken van Groningen, is perfect voor een ontspannen wandeling of picknick op een zonnige dag. Het park herbergt ook een aantal beelden, waaronder werken van de plaatselijke kunstenaar Bertus Kanis.

De Grote Markt

Het centrale plein van Groningen, de Grote Markt, wordt geflankeerd door grote gebouwen en is een heerlijke plek om iets te drinken op een van de vele terrasjes. Op zaterdag komt het plein tot leven met een levendige markt.

Vismarkt

De Vismarkt, gelegen aan de oevers van de grachten, is dé plek in Groningen voor verse zeevruchten. De markt verkoopt alles van haring en oesters tot mosselen en garnalen, allemaal lokaal gevangen in de Waddenzee.

De Aa-Kerk

De Aa-Kerk, een van de mooiste kerken van Groningen, werd gebouwd in de 14e eeuw en valt op door zijn gotische architectuur en sierlijke gebeeldhouwde koorbanken. De kerk heeft ook een interessant museum over de geschiedenis ervan.

Rijksuniversiteit Groningen

De in 1614 opgerichte Rijksuniversiteit Groningen is een van de oudste universiteiten van Nederland. Bezoekers kunnen de historische gebouwen en terreinen bezichtigen of het uitstekende museum van de universiteit bezoeken.

Oscar Klantenservice

Wij staan altijd tot uw beschikking voor elke twijfel of vraag die u heeft voor, tijdens of na uw boekingsproces. Wilt u weten hoeveel de huur kost? Of wilt u de locaties bij u in de buurt weten? Of welk type auto een bepaalde locatie heeft?

Voor elk verzoek of extra informatie kunt u contact opnemen met onze klantenservice via:

Wij willen graag weten hoe uw ervaring met Oscar was

Wij willen graag weten hoe uw ervaring was tijdens uw huur met Oscar in Groningen. Wij staan altijd open voor nieuwe suggesties om ons product en onze diensten te verbeteren.

Wij moedigen u aan om over uw persoonlijke ervaring met ons op Trustpilot te schrijven, omdat uw mening voor ons heel belangrijk is om onze zwakke en sterke punten te begrijpen.

Oscar relaties zijn tevreden klanten. Met meer dan 650 reviews hebben wij een beoordeling van 4,4 uit 5 op Trustpilot.

Veelgestelde vragen over autoverhuur in Groningen

Wij hebben de meest gestelde vragen van onze klanten uit Groningen verzameld:

Wat kost het om een auto te huren in Groningen?

Je kunt al een auto huren vanaf 0 per dag bij Oscar in Groningen. Verzekeringen en 100 kilometer per dag zijn inbegrepen in de prijs.

Is er een bepaald rijbewijs nodig om een bestelbus of verhuisbus te mogen besturen?

U heeft geen speciaal rijbewijs nodig om volgens de wet in Nederland te mogen rijden in een bestelbus, verhuisbus of personenbus. U kunt dus al onze voertuigen in Groningen besturen met een regulier rijbewijs (rijbewijs B).

Moet ik extra betalen als ik jonger ben dan 25?

Nee, wij rekenen geen vergoeding voor jonge bestuurders. In sommige gevallen stellen we wel een hogere borg in. U krijgt echter de borg terug aan het einde van de huurperiode. Bovendien hebben sommige auto’s een leeftijdsbeperking voor klanten. U kunt een auto huren in Groningen voor dezelfde prijs ondanks dat u jonger bent dan 25.

Oscar Autoverhuur Groningen Oscar Autoverhuur Groningen Auto huren Groningen
Oscar Autoverhuur Holland Mercuriusweg 5F
4051CV Ochten
NL
29,00€ tot 119,00€+31 85 048 196008:00 - 17:00 08:00 - 17:00 08:00 - 17:00 08:00 - 19:00 08:00 - 19:00 08:00 - 15:00 08:00 - 15:00